Vanaf je 16e mag je je bromfiets rijbewijs gaan halen. Met dit rijbewijs mag je dan rijden op een scooter, snorfiets, bromfiets of brommobiel. Maar daarvoor moet je dus wel eerst je AM Rijbewijs halen.

Hoe doe je dat?

Eerst je theorie halen

Je kunt al op 15,5 jarige leeftijd beginnen met je theorie te halen zodat je op de dag dat je 16 wordt gelijk je praktijkexamen kan doen! Om de theorie te leren kun je bij ons een Theorie Online pakket kopen of boeken kopen/huren.

Klaar om het theorie examen te gaan doen? Je kunt deze zelf aanvragen via www.cbr.nl of via Autorijschool Jansen.

Theorie gehaald?

Neem dan weer contact op met de rijschool om je dagcursus+examen in te plannen. Wij hebben altijd vooraf gekochte examens dus is de wachttijd nooit erg lang.

De dagcursus bestaat uit 4 uur les en aansluitend het examen. De dag begint met wat uitleg en voertuigbeheersing. Daarna ga je met de instructeur de openbare weg op om te leren hoe je deel moet nemen aan het verkeer als bromfietser. Ook werk je aan je inzicht in het verkeer om je klaar te stomen voor het praktijkexamen. Ben je geslaagd? Dan kun je de volgende dag je rijbewijs gelijk aanvragen bij de gemeente! Klinkt als een goede deal toch?

Pakket en prijzen

Dagcursus scooter rijbewijs (AM) (alleen in Alkmaar)

  • 4 uur les + aansluitend examen € 289,00
  • Overige prijzen:
  • Theorie Online €35,00
  • Theorie via internet + examen € 49,00
  • Alleen theorie-examen € 39,50
  • Losse lessen per uur € 37,50
  • Herexamen CBR € 166,00
  • Herexamen cursus, 2 uur les + aansluitend examen €235,-

Wil jij met Autorijschool Jansen je brommerrijbewijs halen? Vul dan je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact op. Je kunt ons uiteraard ook zelf bellen op: 06 26 13 42 00

Aanmelden

Voornaam*

Achternaam*

E-mail adres*

Telefoonnummer*

Straat en huisnummer*

Postcode en Plaats*

Geboortedatum*
]

Aanvullend bericht


Praktijk gehaald? En nu?

Ben je geslaagd voor het praktijkexamen van je brommerrijbewijs? Gefeliciteerd! Dan kun je op zoek naar een nieuwe brommer of scooter. Misschien heb je er jarenlang voor gespaard en mag je dit geld nu eindelijk besteden aan een nieuwe scooter of brommer. Natuurlijk ga je langs een erkende brommer- of scooterdealer en koop je een motorrijtuig dat past binnen je budget. Let op: het afsluiten van een brommerverzekering is verplicht voordat je de weg opgaat. Daarmee wordt het risico afgedekt op schade die jij veroorzaakt bij anderen. Het is ook mogelijk je verzekering uit te breiden en bijvoorbeeld diefstal mee te verzekeren of schade die je veroorzaakt aan je eigen brommer. Je kunt een brommerverzekering eenvoudig afsluiten via bijvoorbeeld de ANWB.